Handleiding Webcamconsult
Deel 2: Dashboard
U ziet hieronder een overzicht van de menublokken in het dashboard van Webcamconsult.
Dit overzicht is compleet, d.w.z. geldt voor alle rollen tezamen. Welke onderdelen u te zien krijgt is afhankelijk van de aan u toegewezen rol: Organisatiebeheerder, Afdelingsbeheerder of Behandelaar.
Het menu "mijn Organisatie" is grotendeels bestemd voor de Organisatiebeheerder. In grotere organisaties is dat vaak een applicatiebeheerder. Daarin worden de instellingen geconfigureerd, en afdelingen en medewerkers (behandelaren en afdelingsbeheerders) aangemaakt. Tevens worden betalingsinstellingen en widgets aangemaakt en beheerd voor plaatsing op uw website of portal.
Support
Mocht u na raadpleging van deze handleiding toch nog vragen hebben, neem dan contact op via ons online support systeem.
Spreekkamer

Mijn organisatie
In dit blok beheert u de diverse organisatorische instellingen van uw eigen webcamconsult omgeving.
Hier kunt u uw profielgegevens aanvullen:
- Algemene gegevens zoals naam en telefoon;
- Uw wachtwoord aanpassen voor de online spreekkamer;
- Een profielfoto uploaden;
- Uw afdeling en uw rol kiezen.
Hier vindt u de informatie over uw abonnement (zoals ook te zien in de overzichtspagina).
U kunt ook hier uw netwerk en hardware testen om te kijken of het geschikt is voor webcamconsult.
Verder kunt u uw desktop/laptop browser geschikt maken voor schermdelen. U dient daarvoor een plugin te installeren, waarbij op dit moment alleen een plugin beschikbaar is voor Chrome en Firefox. Na installatie van de plugin dient u uw browser te herstarten. Voor Internet Explorer 10+ wordt de plugin automatisch gedownload bij het eerste consult.
Wilt u gebruik maken van een inloopspreekuur? Dat kan door een widget aan te maken; deze genereert een iframe waarbinnen Webcamconsult schermen zichtbaar worden. Uw website beheerder kan deze widget op elke gewenste pagina plaatsen in de gewenste opmaak, waardoor bezoekers van uw website direct zien wie er beschikbaar is voor uw online inloopspreekuur. Elke behandelaar kan in zijn eigen spreekkamer met een muisklik aangeven of hij beschikbaar is.
Wat wordt er getoond?
Op de eerste pagina:
- Naam van de widget
- Te tonen afdelingen
Op de tweede pagina:
- Widget tekst: dit betreft info over het inloopspreekuur
- Widget tekst bij afwezigheid
- Titel en tekst kleuren kunnen worden aangegeven
- Voorvertoning: laat zien hoe de tekst wordt weergegeven in het iframe
Op de derde pagina:
- Hier kunt u aangeven welke info de patiënt/cliënt moet invullen alvorens in de digitale wachtkamer te verschijnen.
Op de vierde pagina:
- Hier kunt u eventueel een logo en achtergrond afbeelding uploaden en evt CSS aanpassen voor een betere aansluiting met uw eigen website.
Vervolgens kunt u de widget opslaan.
De widget kun je plaatsen op elke gewenste (html) pagina van je website (dus ook achter een eventuele login).
Elke behandelaar kan in zijn spreekkamer met aan/uit knop aangeven of hij beschikbaar is voor inloopspreekuur. Als hij op aan staat, dan wordt hij zichtbaar binnen iframe onder afdeling. Een bezoeker kan dan direct naar de wachtkamer van betreffende behandelaar, na bijv. naam en geboortedatum te hebben ingegeven alsmede een vinkje te hebben gezet ter acceptatie van voorwaarden. De behandelaar ziet inloopcliënten in zijn wachtkamer net als de andere cliënten. Inlopers zijn te herkennen aan een geel hoekje.
Gebruikt u Wordpress voor uw website?
U installeert het inloopspreekuur nog eenvoudiger op uw website met de Wordpress plug-in. Deze kunt u downloaden en installeren via https://wordpress.org/plugins/webcamconsult/.
U installeert de plugin zoals gebruikelijk in Wordpress, daarna kunt u alle inloopspreekuur-widgets beheren en plaatsen op elke gewenste plek in uw website.
Uw cliënt hoeft niets te installeren, hij bezoekt uw website en gaat naar de wacht/spreekkamer van de persoon die hij wil spreken. Lekker makkelijk, dus. Een camera en microfoon zijn voldoende. Gebruikt u een ander CMS-systeem? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.
Hier vult u de naam van uw organisatie in en kunt u uw logo uploaden, dat wordt geplaatst linksboven op elk scherm. Zorg er svp wel voor dat de afbeelding van uw logo niet te groot is (ideale afmeting: 180 bij 50 pixels). Een te grote afbeelding wordt automatisch verkleind en waardoor eventuele tekst (bv naam) moeilijk leesbaar zal zijn.
U geeft aan of u afdelingen strikt wil scheiden. Strikt gescheiden afdelingen betekent dat behandelaren en afdelingsbeheerders alleen hun eigen afdelingen kunnen zien (clienten, afspraken).
Organisatiebeheerders kunnen alles zien.
NB! Indien u afdelingen strikt gescheiden heeft dan is het automatisch mogelijk om afspraken te maken tussen cliënten en afdelingen. Dit verschijnt dan als optie bij het invulformulier voor afspraken maken.
Als een client uitgenodigd is voor een afspraak met een afdeling dan komt hij via de link in de uitnodigingsmail terecht in een afdelingswachtkamer. Alle behandelaren die bij die afdeling horen kunnen dan
de cliënt binnenhalen.
Ook kunt u op deze pagina de aanspreekvormen van de behandelaren/consultants in het Nederlands, Engels en Duits definiëren.
De Contact informatie is de informatie die ook in de Apps verschijnen.
De API-Key is alleen nodig bij evt koppelingen met webcamconsult en uw eigen systemen.
Ook is het ivm evt patiënt informatie beveiliging mogelijk om afspraken na bepaalde tijd te anonimiseren.
Als er evt support op afstand moet worden gegeven kan hier ook worden aangegeven dat webcamconsult techsupport op afstand mee kan kijken.
Geavanceerde instellingen
Deze instellingen worden door de organisatiebeheerder ingesteld, vaak eenmalig en in overleg met Webcamconsult.
Strikt gescheiden afdelingen. Als u deze optie selecteert worden cliënten strict gescheiden tussen de afdelingen. Het wordt dan ook mogelijk om afspraken te maken met afdelingen ipv alleen individuele behandelaren. LET OP: als een cliënt niet aan een afdeling is toegevoegd, zal hij ook niet meer verschijnen, behalve voor organisatiebeheerders.
Strikt gescheiden clienten. Als u deze optie selecteert worden cliënten strikt gescheiden tussen de behandelaren. Dit betekend dat alleen specifieke behandelaren specifieke cliënten kunnen zien, alleen afspraken tussen die behandelaar en zijn 'eigen' patiënten zijn mogelijk.
Consolideer en anonimiseer afspraken: Als u deze optie aanvinkt wordt uit alle afspraken, ouder dan het ingestelde aantal dagen, de cliënt-informatie verwijderd, de facto wordt de afspraak dus 'geanonimiseerd', alleen de tijd, datum en consultant informatie blijft beschikbaar.LET OP: Als u een afspraak anonimiseert en 'consolideert', is er geen enkele manier meer om de informatie over de cliënt terug te halen!
Remote support toegang toestaan: Deze optie laat de platform beheerder, of tech-support inloggen als een van de medewerkers van de organisatie. Dit kan handig zijn als er een probleem is met het systeem, of als het nodig is dat de beheerder 'over de schouder mee kan kijken'.
Gebruik web for android: Wanneer deze keuze is geselecteerd wordt er niet langer gezocht naar een app op android telefoons, maar wordt het consult direct in de browser geopend.
Kader Videoweergave
Wilt u de video zo groot mogelijk in het kader passen, zonder zwarte balken, selecteer dan 'cover', als u juist een duidelijk kader wilt met zwarte balken voor de overgebleven ruimte, kies dan 'contain'
Sta toe om de resolutie te veranderen
Als u de resolutie van video wilt aan kunnen passen, schakel deze functie dan in, In de spreekkamer krijgt u dan de mogelijkheid om de resolutie van uw webcamsignaal te wijzigen tijden het consult. LET OP: als de webcam de opgegeven resolutie niet ondersteund, dan wordt er helemaal geen beeld doorgegeven.
Forceer het starten van afspraken
Als de client niet verschijnt in de wachtkamer kan er met deze knop een afspraak 'geforceerd' gestart worden. De afspraak start dan zonder de client. Als de client daarna op de link klikt of in de wachtkamer komt, wordt deze direct doorgestuurd naar de actieve spreekkamer.
Houdt het consult tegen, als de webcam niet werkt
Met deze optie wordt iedereen met een probleem met de webcam doorgestuurd naar een andere pagina, waar de webcam wordt nagekeken en weer aangezet. Pas als de webcam werkt wordt de gebruiker teruggestuurd naar het consult
Stuur geen mails
Met deze optie worden er niet langer herinnerings mails gestuurd. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld sms wilt gebruiken. Of als u al uw eigen systeem of onze API gebruikt.
Aan het gebuik van sms zijn kosten verbonden, neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie over de mogelijkheden.
Gebruik uitleg-animatie: Wanneer deze is geselecteerd, wordt een animatie getoond in de wachtkamer Een bestandsnaam van de video en een still-frame wordt door Webcamconsult support in overleg opgegeven
Gebruik een eigen iframe in de wachtkamer waar, achter een knop voor meer informatie beschikbaar kan worden gemaakt. Let op dat X-frame options aan moeten staan om embedding mogelijk te maken
Aangepaste consultatieruimten voegen uw eigen, in te sluiten consultatieruimte toe. Met uw uw eigen merk en configuratie. Het zijn afzonderlijke HTML-bestanden die los van onze hoofdtoepassing leven en kunnen naar wens worden aangepast.
Gebruik vragenlijst: Als de vragenlijst is geselecteerd dan wordt in de wachtkamer een vragenlijst getoond die de client kan invullen. De dokter kan deze inzien. De naam van de vragenlijst wordt door door Webcamconsult support in overleg opgegeven
Gebruik disclaimer: Als deze optie is gekozen wordt een disclaimer getoond voor de wachtkamer niet accepteren van de disclaimer houdt toegang tot de wachtkamer tegen .De bestandsnaam wordt door Webcamconsult support in overleg opgegeven
------------------------
Betaalinstellingen
Het is mogelijk om voor afspraken en inloopspreekuur een betalingsfunctie te activeren en tarieven in te stellen tbv online afrekenen voordat men in de wachtkamer kan komen.
Dit is een separaat onderdeel in het menu "mijn organisatie".
Organisatiebeheerder activeert betalingsfunctie en stelt tarieven en btw regels in afhankelijk van land en aard (zakelijk/particulier) van de client. Afdelingsbeheerder kan per afspraak bepalen of online betaling van toepassing is en welk tarief.
Vooralsnog worden alleen Paypal en Stripe ondersteund. Uw klanten kunnen dan via hun Paypal account betalen maar ook als gast met een geldige credit card. Indien u nog geen Paypal account heeft dan kunt u deze zeer snel aanmaken via https://paypal.com. U linkt dan uw eigen bankrekening of credit card aan het door u gewenste e-mail adres dat u in de betreffende sectie van bataalinstellingen invult onder Paypal.
Om Stripe voor consulten te gebruiken dient u een account te hebben bij Stripe. Indien u een account heeft, hoeft u hier enkel de 'sleutels' in te vullen die u in uw dashboard vind. Indien u nog geen account heeft, ga naar https://www.stripe.com
Widgets instellen
Het instellen van widgets is ook te bereiken via "mijn pakket". Voor uitleg zie het deel van de handleiding dat gaat over mijn organisatie - mijn pakket.
Desktop app
NB. De hieronder beschreven desktop app werkt alleen met de oude template, welke u kunt kiezen onder geavanceerde instellingen.
Er zijn soms browsers in gebruik die niet geschikt zijn voor onze videostreaming standaard. Heeft u bijvoorbeeld een oude versie van Internet Explorer (9 of lager) en bent u niet in de gelegenheid om Chrome of Firefox te installeren dan kunt u de Webcamconsult desktop applicatiedownloaden en installeren:
De link hiervoor is: https://webcamconsult.com/images/downloads/webcamconsult_setup.msi
In deze applicatie kunt u gewoon inloggen met uw Webcamconsultgegevens waarna alle functies van dashboard en spreekkamer beschikbaar zijn en u uw webcamconsulten kunt uitvoeren. Deze applicatie biedt tevens de mogelijkheid aan uw cliënt om een pincode in te voeren om zo op het juiste moment naar uw online spreekuur te komen. U kunt dan op "gebruik pincode" drukken, en de pincode intoetsen. Indien er geen pincode wordt gebruikt dan kunt u de link uit de mail kopiëren en plakken in de desktopapplicatie van Webcamconsult.
U kunt de pincode opnemen in de standaardmails voor uitnodigingen. Sinds versie 2.0 krijgt elke afspraak niet alleen een link en een token maar ook een pincode, bijvoorbeeld 4386. Dit is niet default opgenomen in de standaard mails; dat kan wel door in uw aangepaste tekst de shortcode *|pincode|* op te nemen. Tip: Neem voor uw cliënt dan ook de link naar de Webcamconsult desktopapplicatie op: https://webcamconsult.com/images/downloads/webcamconsult_setup.msi
Hier kunt u eenvoudig afdelingen aanmaken, wijzigen en verwijderen. Afdelingen heeft u nodig om medewerkers in te plaatsen die bij die afdelingen horen.
Het is mogelijk om uw patiënten bij een uitnodiging voor een videoconsult een vragenlijst voor te leggen. Via menu-item 'Vragenlijsten' kunt u als organisatiebeheerder formulieren aanmaken, wijzigen en verwijderen. Voor deze formulieren zijn verschillende soorten velden beschikbaar, inclusief bijvoorbeeld het uploaden van afbeeldingen. Standaard stellen wij een uitgebreid anamneseformulier beschikbaar dat als template kan dienen. Bij het plannen van een afspraak kunt u kiezen welke vragenlijsten door de patiënt moeten worden ingevuld.
Het is mogelijk een standaard e-mailtekst voor uitnodigingen te maken en hierin een dynamische link (placeholder) toe te voegen. Via deze link komt de patiënt op een patiëntportaal pagina. Hier kan de patiënt het door de behandelaar gevraagde formulier invullen. Indien dit meer dan een uur buiten de afspraaktijd valt dan wordt er ter beveiliging een button getoond om een pincode aan te vragen. Daarmee ontvangt de patiënt de pincode per e-mail waarmee men kan inloggen in het patiëntportaal en het formulier kan invullen.
Kenmerken vragenlijsten
Dashboard- menu Vragenlijsten
- dynamische vragenlijst editor (menu 'Vragenlijsten')
- vragenlijst onderdelen:
- Titel, paragraaf, tekst area, select, datum, drop down selector, land, afbeelding
- vragenlijst bewerken (editor)
- vragenlijsten per afdeling
- download vragenlijsten in pdf of txt formaat
- vragenlijsten kopiëren/dupliceren
- vragenlijsten previews
- alle antwoorden hebben symmetrische encryptie (encrypted 'answer set')
Dashboard- menu Afspraken, Cliënten, Wachtkamer, Spreekkamer
- vragenlijst selectie mogelijkheid bij aanmaken afspraak
- vragenlijst aankondiging in afspraak e-mail
- vragenlijst inzichtelijk in verschillende schermen in de backend (cliënten, afspraken)
- vragenlijst inzichtelijk vanuit de spreekkamer
- status van vragenlijst in alle schermen (nieuw, begonnen, klaar)
- default vragenlijst worden aangemaakt bij iedere organisatie
- er wordt een log bijgehouden welke medewerkers de vragenlijst hebben ingezien. Deze log is te raadplegen door organisatiebeheer
Patiëntportaal
- er is nu een 'afspraken portaal' voor patiënt
- deze is uiteraard encrypted, na-mailbaar, met tijdelijke pincode voor toegang tot het patientportaal
- vragenlijsten zijn altijd beschikbaar via het portaal
- overige afspraken zijn inzichtelijk via het portaal
.
Hier kunt u als organisatiebeheerder medewerkers toevoegen, wijzigen en verwijderen. Indien u een medewerker aanmaakt, ontvangt deze automatisch een mail met een toegangslink, waarbij deze een wachtwoord kan aanmaken. Let op deze wachtwoord links zijn slecht tijdelijk actief.
Indien u gebruik wilt maken van de mogelijkheid om extra deelnemers uit te nodigen naast cliënt, dan dient u eerst groepen aan te maken onder de tab "Groepen". Bijvoorbeeld voor een artsenpraktijk zouden de groepen "Familie" en "Thuiszorg" van toepassing kunnen zijn. In het menu item "Externe deelnemers" kunt u vervolgens de externe deelnemers invoeren en toewijzen aan groepen.
Wij bieden een gebruik overzicht in een grafiek en een aantal maandelijkse rapportages. De rapporten worden elke nacht bijgewerkt en bieden een overzicht van de activiteit van de afgelopen 40 dagen (tot gisteren).
- Error logs
- Afspraken overzicht
- Afspraken duur
- Overzicht gebruikers
Agendabeheer en spreekkamer
Deze menusectie zal in de praktijk het meest gebruikt worden door de Afdelingsbeheerder. Hier worden contact- en afspraak gegevens van cliënten bijgehouden. In het geval u een koppeling heeft met uw cliënten-, EPD- of CRM-systeem dan vervalt meestal dit menublok.
Hier ziet u een overzicht van de afspraken die vandaag gepland staan. Per afdeling/behandelaar overzichtelijk in kleuren weergegeven.
In de spreekkamer ziet u centraal het videoscherm staan waarmee u het webcamconsult met de cliënt gaat doen. Bij aangaan verbinding dient u toestemming te geven om webcam en microfoon te gebruiken (Afhankelijk van de gebruikte browser kunt u ook instellen dat uw PC dit onthoudt). Het is mogelijk het beeld te maximaliseren.
Aan de rechterkant ziet u een klok, waar tevens bijgehouden wordt hoe lang het consult met de cliënt loopt.
Aan de linkerzijde (bij desktop weergave) ziet u een chat venster. Hiermee kunt u met uw toetsenbord berichten uitwisselen met de cliënt. Altijd handig mocht er geen geluid zijn. Let op: patiënten kunnen op dit moment alleen vanuit de desktop app terug chatten.
Uiterst links ziet u welke cliënten in de online wachtkamer verblijven. Een groen hoekje betekent dat de cliënt op tijd is, een rode dat deze te laat is. Een geel hoekje betekent dat het gaat om een bezoeker van het inloopspreekuur. U kunt nu de gewenste cliënt (de precieze tijd van de afspraak staat aangeduid) aanklikken, waarna deze naar de spreekkamer wordt getransfereerd. De cliënt moet aan zijn/haar kant toestemming geven voor webcam en microfoon en dan kan het consult beginnen. De naam van de cliënt staat in het naamkaartje linksboven.
U kunt ook het chatvenster gebruiken om eventueel tekstberichten door te geven, b.v. een internetlink (url).
Het is mogelijk om bestanden te versturen tijdens het online spreekuur. U selecteert het gewenste bestand van uw harddisk en verstuurt direct (alleen tijdens de sessie) of per mail naar uw cliënt.
Let op de bestanden zijn alleen beschikbaar tijdens het consult. Na afsluiten van het consult worden ze direct van de server verwijderd.
U kunt tijdens het gesprek uw achtergrond instellen (Background effects), waarbij u kunt kiezen tussen vervagen (blurren) of een afbeelding welke van te voren is ingesteld door uw beheerder.
Real time vertaling en ondertiteling is direct beschikbaar via de cc-button in de zwarte knoppenbalk onderin het videoconsult scherm. Hierbij kan de taal van de behandelaar en de patiënt worden ingesteld. De ondertitel functionaliteit is ook beschikbaar voor doven en slechthorenden. Ook hier kan iedere gewenste taal worden ingesteld en kan de persoon met gehoorproblemen het gesprek volgen door de real time ondertiteling in het videoconsult scherm. Real time vertaling en ondertiteling werkt alleen als behandelaar en patiënt beiden Google Chrome gebruiken. Het Webcamconsult systeem checkt dit automatisch voor u. De vertaal en ondertitel functionaliteit bij andere browsers volgt mogelijk op een later moment. Het is aan te bevelen om een headset te gebruiken, en het geluidsvolume hiervan (met name voor doven/slechthorenden) niet te hard te zetten. Het kan voorkomen dat zinnen dubbel vertaald worden indien het geluid via normale speakers wordt weergegeven.
Tijdens het consult kunt u het browserscherm verkleinen door middel van PIP (Picture in Picture) en intussen uw patiëntendossier raadplegen of bijwerken (dit kan uiteraard ook na het consult, zo u wilt). Ook kunt u het scherm vergroten tot heel uw beeldscherm,
Naast bestanden delen kunt u ook uw scherm delen met uw cliënt. Hiervoor kan het noodzakelijk dat u eerst een plugin installeert voor uw browser. Klikt u op schermdelen dan ontstaat er een extra klein videoscherm in beeld bij uw cliënt dat hij kan vergroten door erop te klikken. Zo kan hij meekijken naar hetgeen u op uw scherm laat zien. Dit kan handig zijn als u als arts bijvoorbeeld MRI scans wilt laten zien, of als accountant de jaarrekening van uw cliënt wilt toelichten.
Het is ook mogelijk om alsnog een extra persoon aan het gesprek toe te voegen aan het lopende gesprek. Indien u naast uw cliënt nog meerdere personen heeft uitgenodigd dan verschijnt van iedere aanwezige een kleine afbeelding op het videoscherm, welke door een muisklik vergroot kunnen worden. Tip! In een lege spreekkamer is het ook mogelijk een gebruiker toe te voegen en een quick consult te beginnen
Uiteraard kunt u ook uw webcam en of uw microfoon tijdenlijk uitschakelen (muten), voor uw privacy, bv als u een telefoongesprek aanneemt tijdens een consult.
Als het consult ten einde is klikt u op “beëindig het consult” dat op het kaartje van de cliënt staat, waarna u desgewenst de volgende cliënt kunt aanklikken.
De patiënt krijgt na einde consult een scherm met mededeling waar hij - indien door u aangegeven - voor een vervolgafspraak terecht kan (meestal telefoonnummer).
NB Sinds geruime tijd is er een nieuwe flexibel template beschikbaar. U heeft betere mogelijkheden om met meerdere mensen te overleggen, en schermdelen wordt veel eenvoudiger in het gebruik. Het scherm past zich volledig automatisch aan aan de hoeveelheid deelnemers en biedt de mogelijkheid om delen te vergroten. De nieuwe template biedt tevens de mogelijkheid om gedeeld (groot in beeld) documenten te bewerken, bijvoorbeeld via Google Docs (u kopieert de link van gedeelde documenten) waarbij u gezamenlijk kunt schetsen tijdens een Webcamconsult sessie.
Linksonder ziet u vier icoontjes, voor achtereenvolgens: instellingen hardware/netwerk/achtergrond/beeldresolutie, samen gedeelde documenten bewerken, online chatten en de online wachtkamer. Indien er iemand in de wachtkamer verschijnt verschijnt er een 'aantal ballonetje' op het icoon. Cliënten zien de wachtkamer icoon uiteraard niet.
Midden onder ziet u een aantal instrumenten die u tijdens de sessie kunt gebruiken. Scherm delen, bestand delen (via uw verkenner kiest u bestand van uw harde schijf), voeg deelnemers toe aan huidige sessie, Background effects, Picture in Picture, Volledige scherm schakelen (uw gesprekspartner groot in beeld), en mute functies voor microfoon en camera (tbv privacy wanneer nodig). Geheel rechts ziet u de knop voor inloopspreekuur, waarmee u aangeeft of u al dan niet beschikbaar bent voor de inloopspreekuren waar u bent ingedeeld. U client kan alleen scherm- en bestand delen, naar volledig scherm schakelen en heeft ook de mute functie voor microfoon en camera.
Rechts onderin zien we de klok en de duur van het consult, alsmede eventuele foto en naam van uw gesprekspartner.
Hier vindt het overzicht van de afspraken die zijn geboekt in uw afdeling. Ook kunt u hier nieuwe afspraken inboeken. Indien u op de knop "Nieuwe afspraak" klikt dan kunt u behandelaar selecteren, (nieuwe) cliënt en afspraak invoeren door datum en tijd te kiezen. Als cliëntnummer gebruikt u het nummer waaronder de cliënt ingeschreven is in uw eigen systeem (EPD, CRM, etc).
U kunt bij het maken van een afspraak een specifieke boodschap meegeven, die in de e-mail zal worden opgenomen voor uw cliënt en eventuele extra genodigden.
Direct nadat u de afspraak heeft opgeslagen gaat er een mail naar uw cliënt met daarin de toegangslink. Op de dag van de afspraak gaat er nog een herinneringsmail naar uw cliënt. De toegangslink werkt slechts beperkte tijd: van een uur voor de afspraak tot een uur na de afspraak.
Ook is het mogelijk een groepsafspraak te boeken. Hiervoor is het noodzakelijk dat u eerst groepen en deelnemers heeft aangemaakt onder "externe deelnemers". Voor meer uitleg: zie het betreffende item in de handleiding.
Indien u externe deelnemers heeft aangemaakt dan kunt u een afspraak met een cliënt maken en daarbij extra deelnemers uitnodigen. Het is noodzakelijk dat de cliënt aanwezig is tijdens het online spreekuur anders kunnen de extra deelnemers niet naar binnen.
Indien u (organisatiebeheerder in "mijn organisatie) afdelingen strikt gescheiden heeft dan is het automatisch mogelijk om afspraken te maken tussen cliënten en afdelingen. Dit verschijnt dan als optie bij het invulformulier voor afspraken maken.
Als een client uitgenodigd is voor een afspraak met een afdeling dan komt hij via de link in de uitnodigingsmail terecht in een afdelingswachtkamer. Alle behandelaren die bij die afdeling horen kunnen dan de cliënt binnenhalen.
Betaalde consulten
Bij het maken van een niieuwe afspraak met uw client kunt u kiezen voor een betaald of een gratis consult. Indien u betaald aanvinkt dan kunt u kiezen uit de tarieven die eerder door de organisatiebeheerder zijn ingegeven (menu "mijn organisatie"). Uw client ontvangt een mail (de tekst kunt u zelf instellen) en voordat hij de digitale wachtkamer betreedt zal hij om online betaling verzocht worden via Paypal. Hij kan daarvoor zijn eigen Paypal account gebruiken of als gast een credit card.
ical events in de afspraken mails
In de mails naar cliënten wordt een uitnodiging meegenomen die men in zijn/haar agenda kan vastleggen.
Het is mogelijk om direct online te vergaderen met de functie snelconsult. Voeg de deelnemers toe en klik op enter. U begint direct in de spreekkamer en niet in de wachtkamer.
Beschikbaarheid van een behandelaar wordt hier ingevoerd en bijgehouden. Het werkt het zelfde als afspraken, echter hier wordt de beschikbare tijd in de agenda van de betreffende behandelaar ingevoerd voor twee doeleinden:
1. voor inloopspreekuur.
Bijvoorbeeld 21 januari 2020 van 15-16 uur; of elke maandagochtend van 9 tot 10. De widget gebruikt de ingegeven beschikbaarheid om de betreffende behandelaar te tonen op de webpagina('s) waar de widget is geplaatst.
2. Voor boekingen door cliënten of patiënten
De beschikbaarheid wordt vertaald naar timeslots. Bijvoorbeeld bij een consult duur van 20 minuten en 10 minuten tussen consulten, wordt 2 uur beschikbaarheid omgezet naar 4 timeslots, die de bezoeker van de webpagina (waar de boekingswidget is geplaatst) kan boeken voor een afspraak.
In dit menu item onderhoudt u de contactgegevens van uw cliënten. Enkel voorletters, achternaam, geboortdedatum (ter controle) en e-mailadres zijn verplicht.
Het kan handig zijn om via de functie Cliënten, eerst te controleren of deze al in het systeem staat. U kunt dan simpel op de (agenda icoontje) knop "Afspraak maken" klikken, zodat u niet opnieuw de cliëntgegevens hoeft in te vullen. Praktisch gezien kunt u ook hier eerst een nieuwe cliënt aanmaken en dan op de knop "Afspraak maken" drukken. In alle gevallen wordt een nieuwe afspraak gemaild naar de cliënt, met een gecodeerde link erin. Via deze link komt de cliënt automatisch in uw online wachtkamer, maar alleen van één uur voor de (datum+tijd van de) afspraak tot één uur na de afspraak. Buiten deze periode krijgt uw patiënt/cliënt een bericht dat ze te vroeg of te laat zijn.
Indien u gebruik wilt maken van multigesprekken (bijvoorbeeld naast uw cliënt moet ook familie en eventuele thuiszorgmedewerker aanwezig zijn in het online spreekuur) dan kunt u hier de noodzakelijke gegevens invullen (zelfde velden als cliënt) en de personen toewijzen aan een logische groep die u eerder heeft aangemaakt via menu "Medewerkers" tab Groepen.
Cliëntteksten
Het Webcamconsult systeem toont op verschillende momenten mededelingen of berichten aan uw cliënten. In deze menusectie kunt u deze berichten zelf aanpassen naar uw eigen smaak en situatie.
Deze mededelingen kunt u zelf instellen waarna ze zichtbaar worden voor wachtende patiënten in de online wachtkamer. Dit is handig als u bijvoorbeeld 10 minuten uitloop heeft. U dient de mededeling na afloop wel te verwijderen.
Per 1 oktober 2021:
De dienstmededelingen, of de functionaliteit om realtime berichten te tonen in de wachtkamer, is uitgebreid. Het is nu ook mogelijk om voor afdelingsafspraken een mededeling te tonen. Daarnaast is het mogelijk om een vervaldatum in te stellen voor een dienstmededeling. Na deze vervaldatum wordt de mededeling nog wel bewaard, maar niet meer getoond. Daarnaast is er een knop toegevoegd om alle mededelingen tegelijk weg te halen.
Uw cliënt krijgt voor en na het webcamconsult diverse meldingen. Deze kunt u aanpassen naar wens. In dit menu item kunt u de melding “U bent op tijd” aanpassen. Daarbij kunt u speciale codes in de tekst gebruiken die voor uw client omgezet worden naar datum en tijdgegevens. “|afspraak_welkom_vanaf|” staat voor het tijdstip dat uw cliënt in de wachtkamer terecht kan. Dit is doorgaans een half uur voor tijdstip afspraak.
Uw cliënt krijgt per mail bericht t.a.v. gemaakte afspraken. Bij een bevestiging na maken afspraak) en reminder (de dag van de afspraak) zal de cliënt een link toegestuurd krijgen die hem toegang verschaft tot de wachtkamer (vanaf een half uur vóór tijdstip afspraak). De inhoud van de (standaard) berichten kunt u per afdeling aanpassen naar wens. Voor elke mail kunt u Onderwerp en Inhoud aanpassen, waarbij u in de tekst handige codes kunt opnemen die automatisch tekst invullen afhankelijk van de afspraak. De voorbeelden staan rechts. Zorg er wel voor dat de codes in tact blijven dus met *| voor de code en |* achter de code.
NB. Per 1 oktober 2021 is de functionaliteit verbeterd:
Welke e-mails bij welke afdelingen horen is helemaal vernieuwd. Het is nu mogelijk om met enkele sets alle afdelingen van goede mails te voorzien.
Deze kunnen dynamisch worden ingesteld en toegewezen. Iedere afdeling kan een eigen e-mailset hebben. Maar het is ook mogelijk om met enkele sets meerdere afdelingen aan te sturen.
Ten slotte kan er eenvoudig gezocht en gefilterd worden op e-mailsets. Ook kunnen deze eenvoudig aangemaakt en verwijderd worden.
Via menu in browser en apps kan uw cliënt uw contactinformatie raadplegen. Hier kunt u uw contactgegevens zelf bijhouden.
Ondersteuning
In dit menu kunt u contact opnemen met ons via ons of een probleem/vraag stellen met betrekking tot het gebruik van uw Webcamconsult omgeving.
Op deze pagina vindt u plugins voor google Chrome en Firefox om scherm te kunnen delen. Deze moet u liefst van te voren installeren. De desbetreffende links leiden u naar de pagina van de plugin in de extensiebibliotheken van respectievelijk Chrome of Firefox.
Voor Microsoft Internet Explorer 10 of hoger wordt automatisch een plugin in geinstalleerd als u de hardwaretest doet, via de knop rechtsboven op uw webcamconsult site.
Safari op de apple Mac computers/laptops ondersteunt schermdelen helaas niet. ook wordt schermdelen niet ondersteund op tablets en smartphones.
U wordt doorgeleid naar het contactformulier van onze website. Hier kunt u terecht voor verkoop-gerelateerde vragen of een verzoek indienen om nadere informatie te ontvangen of een afspraak te maken.
Via dit menu item komt u in ons support ticket systeem. Hier kunt u als gebruiker van het Webcamconsult systeem terecht met vragen of problemen met betrekking tot het gebruik van onze dienst. Met betrekking tot storingen of problemen: U wordt verzocht om zo specifiek mogelijk aan te geven wat het probleem is, bijvoorbeeld welke apparatuur en software u gebruikt. Wij kunnen dan beter nagaan waar een eventuele storing door wordt veroorzaakt. U wordt via ons ticket systeem automatisch op de hoogte gehouden over de voortgang.